Sir
Mediteraneo – punomasni sir u salamuri sa 45% masti u suvoj materiji
Uz ovaj sir, salata se pretvara u gurmanski obrok. Beli, meki sirevi poput Mediteranea glavni su sastojak salata koje često zovemo grčkim. Zelene lisnate salate takođe vole beli sir. Osim u pomenute, ovaj sir često se dodaje u mešane salate u kojima ima svežeg paradajza, krastavaca i paprike. Mediteraneo sir salatama daje dodatnu svežinu, ali ih i obogaćuje belančevinama pa takve salate postaju celoviti obrok koji možete poneti na posao ili poslužiti kao zdravu laku večeru u vrućim letnjim mesecima.
Mediteraneo – meki sir Mlekare Šabac proizvodi se tehnološkim postupkom ultrafiltracije mleka. Ovaj postupak proizvodnje čini sir nutritivno vrednijim i kvalitetnijim u odnosu na sireve proizvedene klasičnim postupcima, zbog znatno većeg sadržaja visoko vrednih tzv. proteina surutke – albumina i globulina.
Pakovanja: posude od 250 g, 450g, 950 g i limenke od 7,5 kg.
Prosečna nutritivna vrednost | 100g |
Energetska vrednost | 818 kJ / 197 kcal |
Masti od toga zasićene masne kiseline | 15,5 g 10,5 g |
Ugljeni hidrati od toga šećeri | 2,6 g 2,6 g |
Proteini | 11,8 g |
So | 2 g |