deo „Mediolanum invest grupe”, koja postavlja standarde za budućnost u proizvodnji mleka i kiselo mlečnih proizvoda. Sa tradicijom dugom 90 godina naša, 100% domaća, mlekara Vam pruža samo provereno najbolje proizvode. Mlekara Šabac jedna je od najvećih mlekara u Srbiji ali istovremeno možemo reći i da je najveća srpska mlekara, zato što domaći kapital učestvuje stoprocentno u njenom vlasništvu.

Mi smo jedini na tržištu koji ne uvozimo već izvozimo 60% naše proizvodnje na druga tržišta, čime smo postali jedan od najvećih izvoznika prehrambenih proizvoda u Srbiji.

Lokalni proizvođači mleka, njih više od 700, znaju zašto biraju Mlekaru Šabac za svog strateškog partnera – mi im garantujemo stabilan otkup sirovina, tako da oni mogu dalje da razvijaju sopstveno poslovanje. Više od 75% sirovog mleka koje otkupi Mlekara Šabac odgovara kriterijumima EU i Carinske unije. Sirovo mleko tako visokog kvaliteta nam je neophodno za proizvodnju kvalitetnih proizvoda namenjenih domaćem tržištu, ali i izvozu.

Godišnje preradimo 50 miliona litara mleka i plasiramo preko 20.000  tona gotovih proizvoda u najmodernijoj ambalaži sa najsavremenijim tehnološkim postupcima i opremom.

Zalažemo se za unapređenje proizvodnje, očuvanje domaće proizvodnje, podršku zajednici u kojoj poslujemo, održivo poslovanje Mlekare Šabac i njenih dobavljača.

mlekara šabac