Mlekara Šabac uz festival “Testival”

Mlekara Šabac je sa zadovoljstvom podržala ovogodišnji festival testa, testenina i hleba koji je održan nedavno u Dorćol Platz-u. Tema radionica, koje se već tradicionalno održavaju bile su vanilice, neprolazni domaći specijalitet koji je još 2015. godine proglašen za najbolji praznični kolač na svetu.

 

 

Tokom dva dana, osim prodajne izložbe preko dvadeset pet izlagača domaćih, zanatskih pripremljenih proizvoda, posetioci i svi prisutni imali su priliku da uživaju u zanimljivim radionicama. Degustirala su se mnoga jela, koja se retko pronalaze na našim trpezama, poput mešanog hleba sa suvim voćem, fusile tricolore, kao i zaboravljena namirnica rogač koji se zbog svog slatkastog ukusa smatra za zdraviju zamenu za čokoladu. Dok su se od proizvoda „u ljubavi sa testom“, izdvojili: bundevino brašno (brašno od semena tikve golice), puter sa dodatkom koncentrovanog crvenog vina bermet, desertno vino beli bermet, namaz jabuka, aronija, cimet i Dušanovo kupinovo vino.

Sa druge strane, jedan od ciljeva Testivala je i sačuvati bogato nasleđe uz uvažavanje različitih uticaja koji su od davnina učinili srpsku kuhinju raznovrsnom i posebnom. Iz tog razloga je Mlekara Šabac jedan od prijatelja festivala jer dele zajednički cilj – negovanje tradicije i očuvanje kulturne baštine kroz podršku malim i samostalnim preduzetnicima. Za prve posetioce, kao i za sve učesnike u radionicama Mlekara Šabac obezbedila je poklon pakete.