Iza kvaliteta uvek stoje pravi ljudi! Upoznajte Mariju Panović, našu direktorku proizvodnje

Mlekaru Šabac čine ljudi! Danas vas upoznajemo sa Marijom Panović, direktorkom proizvodnje, koja je svoju karijeru u Mlekari Šabac započela pre 12 godina, menjajući se i napredujući kao i sama kompanija – koju danas posmatra kao svoju drugu kuću, a kolege kao drugu porodicu u kojoj svakodnevno treba graditi prave ljudske, prijateljske odnose, jer uspeh dolazi jedino tako.

Postavili smo joj tri pitanja o njenom dugogodišnjem iskustvu – pročitajte zanimljive odgovore i saznajte više o radu u našoj proizvodnji!

 

  • Opišite Mlekaru Šabac jednom rečju i objasnite zašto ste odabrali baš tu reč:

 

„Reč koju bih ja odаbrala je prirodno. Proizvodi Мlekare Šabac su prirodni proizvodi. Naši proizvodi su bez konzervansa, aditiva i veštačkih boja. Osnovni sastojci su mleko, so i fermentativne kulture. Stalnim ulaganjem, znanja, rada i novca osavremenili smo naše poizvodne procese. U njima nastaju visokokvalitetni proizvodi koji se mogu plasirati na tržište bez ikakvih aditiva i konzervanasa. Jednom sam pročitala jedan divan citat koji glasi: „Za mene je tepih od borovih iglica ili sunđeraste trave daleko bolji od najluksuznijeg persijskog tepiha.“

 

  • Šta je ono što posebno izdvaja zaposlene Mlekare Šabac?

 

„Ljudi koji rade u našoj Mlekari su pre svega odgovorni. Proizvodimo hranu, implemetirali smo najviše stadarde zdravstvene bezbednosti, odgovornost je velika.  Izuzetno vredni, snalažljivi, fleksibilni, pomalo “teški”. Proizvodnja nas oblikuje, s vremenom počinjemo da ličimo jedni na druge. Provodimo puno vremena zajedno. Sve se rešava u hodu, brzo. U mlekarstvu nema vremena za čekanje. Proizvodnja je ”živa”. Na proizvodni proces utiče i vreme, kao i godišnje doba. Imali smo zaposlene koji ne mogu da podnesu pritisak rada u proizvodnji, odlazili su u sred smene kući, a imamo i kolege koje sa radošću odlaze u penziju posle čitavog radnog veka provedenog za nekom proizvodnom linijom. Meni je veliki izazov rad sa ljudima, u proizvodnji ima oko 100 ljudi i 100 ćudi. Ponekad ih nije lako motivisati, ali mislim da su svakodnevni napredak i uspeh najbolji pokretači.“

 

  • Opišite najzanimljivije dešavanje / dan / trenutak tokom svog vremena provedenog u Mlekari:

 

„Kod nas je najzanimljiviji dan svaki dan. Svaki dan je novi izazov. Ali nisu svi radni dani uspešni. Bitno je da ne očajavamo kada naiđe period ispunjen stresom, još bitnija činjenica je ta da će proći i da ćemo iz toga izaći još jači, iskusniji i pametniji. Timski rad je izuzetno važan.  Mi svaki dan imamo ritual ispijanja kafe oko 11:00 h. Tada se okupimo i zahvaljujući tom zajedničkom momentu malo se oraspoložimo, nasmejemo, opustimo. Samo za trenutak prekinemu dnevnu rutinu, rasteretimo se i lakše ulazimo u rešavanje tekućih problema. Šoljica kafe je glavni krivac konstruktivnih razgovora među prijateljima”.

Upoznajte Mariju Panović