Sir

Mediteraneo – punomasni sir u salamuri sa 45% masti u suvoj materiji

Uz ovaj sir, salata se pretvara u gurmanski obrok. Beli, meki sirevi poput Mediteranea glavni su sastojak salata koje često zovemo grčkim. Zelene lisnate salate takođe vole beli sir. Osim u pomenute, ovaj sir često se dodaje u mešane salate u kojima ima svežeg paradajza, krastavaca i paprike. Mediteraneo sir salatama daje dodatnu svežinu, ali ih i obogaćuje belančevinama pa takve salate postaju celoviti obrok koji možete poneti na posao ili poslužiti kao zdravu laku večeru u vrućim letnjim mesecima.

Mediteraneo – meki sir Mlekare Šabac proizvodi se tehnološkim postupkom ultrafiltracije mleka. Ovaj postupak proizvodnje čini sir nutritivno vrednijim i kvalitetnijim u odnosu na sireve proizvedene klasičnim postupcima, zbog znatno većeg sadržaja visoko vrednih tzv. proteina surutke – albumina i globulina.

Pakovanja: posude od 250 g, 450g, 950 g i limenke od 7,5 kg.

Prosečna nutritivna vrednost 100g
Energetska vrednost 818 kJ / 197 kcal
Masti
od toga zasićene masne kiseline
15,5 g
10,5 g
Ugljeni hidrati
od toga šećeri
2,6 g
2,6 g
Proteini 11,8 g
So 2 g